Kuře nařízneme podélně na hřbetě, ostrým nožem odkrojíme maso od kostry tak, abychom je neprořízli, konce křídel odsekneme, stehna a křídla vykostíme a zasuneme dovnitř.
Plát masa s kůží osolíme, poklademe plátky slaniny a šunky, potřeme je řídkými míchanými vejci, posypeme je hráškem a pevně stočíme v roládu. Omotáme ji bílou nití, povrch osolíme a upečeme na zbylém másle.
Vhodná příloha jsou vařené brambory a zeleninový salát. Roládu můžeme také podávat studenou, nakrájenou na tenké plátky.
Kuře vykostíme klasickým postupem na plát, který si roztáhneme a osolíme. Z mletého masa si připravíme standardní směs…
více o Kuřecí roláda s mletým masem
Formu na biskupský chlebíček vyložíme peč. papírem, poklademe angl. slaninou, na to rozložíme ještě naplocho rozříznuté…
více o Rychlá kuřecí roláda z řízků
Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme mouku, chvíli restujeme, přisypeme papriku, přilijeme smetanu a tolik…
více o Paprikové brambory s okurkami
Těsto připravíme tak, že smícháme vajíčka s cukrem a sádlem, poté šleháme tak dlouho, aby cukr nekřupal mezi zuby (tak…
více o Košíčky maďarské babičky
V uvedeném pořadí vložíme ingredience do pekárny. Použijeme zarovnanou lžičku droždí a vrchovatou lžičku soli. Zapneme…
více o Kmínový chleba z pekárny
připravíme si formu na bábovku,vymažeme formu máslem a vysipeme moukou.všenchny ingredience zamícháme v hrnci a dáme do…
více o snadná a rychlá bábovka