Maso naklepeme, okořeníme a dáme do formy (srnčí hřbet).
Špenát povaříme. Až se vyvaří veškerá voda, dochutíme solí, pepřem, česnekem. Vmícháme do něj šunku nakrájenou nadrobno a nivu na kostičky. Hotovou směsí naplníme formu již vyloženou prsními řízky.
Nahoru zalijeme zakysanou smetanou a přikryjeme zbylým masem tak, aby to tvořilo roládu.
Čerstvé špenátové listy krátce povaříme ve vodě, vodu slijeme. Kdo chce, může listy nahrubo posekat. Pokud použijeme…
více o Pangas se špenátem a nivou
Špenátová omáčka: na plátku Hery osmahneme ciibulku, přidáme rozkrájený mražený špenát (je dobré koupit již naporcovaný…
více o Gnocchi se špenátem a nivou
Na sádle, či oleji zpěníme cibuli, přidáme na hodně drobno nakrájenou kapii a trošinku podusíme, přidáme obě plechovky…
více o Mexické fazole se zeleninou
Utřeme tuk, přidáme sýr a olej a našleháme. Pak přidáme na velmi tenké plátky nastrouhané ředkvičky a nadrobno usekanou…
více o Sýrová pomazánka s ředkvičkami