Maso naklepeme, okořeníme a dáme do formy (srnčí hřbet).
Špenát povaříme. Až se vyvaří veškerá voda, dochutíme solí, pepřem, česnekem. Vmícháme do něj šunku nakrájenou nadrobno a nivu na kostičky. Hotovou směsí naplníme formu již vyloženou prsními řízky.
Nahoru zalijeme zakysanou smetanou a přikryjeme zbylým masem tak, aby to tvořilo roládu.
Čerstvé špenátové listy krátce povaříme ve vodě, vodu slijeme. Kdo chce, může listy nahrubo posekat. Pokud použijeme…
více o Pangas se špenátem a nivou
Špenátová omáčka: na plátku Hery osmahneme ciibulku, přidáme rozkrájený mražený špenát (je dobré koupit již naporcovaný…
více o Gnocchi se špenátem a nivou
Uzeninu s cibulí umeleme na masovém mlýnku, přidáme ostatní ingredience a promícháme. Podáváme s topinkami nebo toasty…
více o Falešný tatarák z uzeniny
Necháme rozpustit máslo na pánvi, potom rozkvrdláme vajíčka v hrnečku, vajíčka osolíme a opepříme, rozkvrdlané vajíčka…
více o Míchaná vajíčka s pažitkou