lžička
paprika - sladká
nebo 3–4 lžíce nakládané kapie
4
ks
kuřecí maso
řízek (nebo vykostěná stehna bez kůže)
Postup přípravy receptu
Kuřecí maso prořízneme, rozložíme na plátky a jemně naklepeme. Osolíme a opepříme. Sýr utřeme s protlačeným česnekem a bazalkou. Touto směsí potřeme připravené plátky na jedné straně. Poklademe na menší kousky nakrájenou kapii nebo posypeme sladkou mletou paprikou. Připravené plátky zabalíme do pevných rolek. Na každou rolku dáme kousek másla a zabalíme do alobalu. Položíme na plech a ve vyhřáté troubě necháme péct 30–40 minut.
Příloha: brambory na nejrůznější způsob, ale mohou být i těstoviny nebo rýže. Přílohu poléváme vypečenou šťávou.
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji vlažným vývarem, promícháme, přidáme koření a vaříme asi 30 minut…
více o Rajcatova polevka s ryzi
Žampiony oloupeme a zbavíme je nožiček, které pokrájíme na menší kousky. Na oleji osmahneme cibuli, až trošku zezlátne…
více o Žampiony plněné šunkou a nivou
- v misce smícháme koření,tymián,oliv.olej a trochu citr.šťávy (vše podle velikosti kuřete,ale nebojte se koření,tím,že…
více o Kuře na soli s citronem
Nakrájené houby lehce osmahneme na rozpuštěném másle, osolíme, zalijeme vodou (asi 3/4 litru) a za občasného promíchání…
více o Houbová omáčka smetanová
Z mouky, cukrů, tuku,žloutku a citronové kůry vypracujeme hladké těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v chladu…
více o „Paličkové" linecké cukroví