lžička
paprika - sladká
nebo 3–4 lžíce nakládané kapie
4
ks
kuřecí maso
řízek (nebo vykostěná stehna bez kůže)
Postup přípravy receptu
Kuřecí maso prořízneme, rozložíme na plátky a jemně naklepeme. Osolíme a opepříme. Sýr utřeme s protlačeným česnekem a bazalkou. Touto směsí potřeme připravené plátky na jedné straně. Poklademe na menší kousky nakrájenou kapii nebo posypeme sladkou mletou paprikou. Připravené plátky zabalíme do pevných rolek. Na každou rolku dáme kousek másla a zabalíme do alobalu. Položíme na plech a ve vyhřáté troubě necháme péct 30–40 minut.
Příloha: brambory na nejrůznější způsob, ale mohou být i těstoviny nebo rýže. Přílohu poléváme vypečenou šťávou.
Zpracujeme na vále v těsto. Necháme asi 1/2 hodiny v chladničce odpočinout.
Potom vyválíme, vykrajujeme kolečka nebo…
více o Oříškovo-čokoládové sušenky
Droždí s cukrem rozmícháme ve vlahém mléce a nalijeme do mouky s rozpuštěným máslem a troškou soli a vypracujeme těsto,…
více o Cibulový koláč – Zwiebelkuchen
Z ingrediencí připravíme linecké těsto, které natlačíme do velkých lžic jako do formiček. Dáme na plech a podložíme tak…
více o Linecká velikonoční vejce
Šagety uvařím (do vody přidám máslo). Maso osmahnu do hněda bez oleje, přidáme rozmačkaný česnek, opepřím, osolím,…
více o Boloňské špagety po anglicku