lžička
paprika - sladká
nebo 3–4 lžíce nakládané kapie
4
ks
kuřecí maso
řízek (nebo vykostěná stehna bez kůže)
Postup přípravy receptu
Kuřecí maso prořízneme, rozložíme na plátky a jemně naklepeme. Osolíme a opepříme. Sýr utřeme s protlačeným česnekem a bazalkou. Touto směsí potřeme připravené plátky na jedné straně. Poklademe na menší kousky nakrájenou kapii nebo posypeme sladkou mletou paprikou. Připravené plátky zabalíme do pevných rolek. Na každou rolku dáme kousek másla a zabalíme do alobalu. Položíme na plech a ve vyhřáté troubě necháme péct 30–40 minut.
Příloha: brambory na nejrůznější způsob, ale mohou být i těstoviny nebo rýže. Přílohu poléváme vypečenou šťávou.
Do mísy dáme mouku, cukr, sodu, a perníkové koření. Vše promícháme, přidáme máslo, žloutky, med a mléko a vypracujeme…
více o Medové perníčky hned k jídlu
Nastrouhané vejce promícháme se sýrem a ochutíme troškou soli a nasekanou pažitkou.
Podáváme s celozrnným pečivem (60g)
více o Vajíčková pomazánka s pažitkou
Majonézu smícháme s citronovou šťávou, solí a pepřem podle chuti. Cibulky pokrájíme na kousky, cizrnu scedíme. Všechno…
více o Cizrnový salát s tuňákem
Vymačkanou pomerančovou a citronovou šťávu smícháme s rumem. Uvaříme v hrnci čaj, rozmícháme v něm cukr,přidáme jablko…
více o Vánoční punč paní doktorové