Řízky rozřízneme tak, abychom zvětšili jejich plochu. Ty kousky prsou, které z nich trčí, odřízneme a jemně nasekáme na kaší (nakutrujeme). V kastrůlku zpěníme cibuli, přidáme žampiony a necháme zchladnout. Do této směsi po vychladnutí vmícháme nakutrované zbytky prsíček, přidáme vejce, tymián, sůl, pepř a promícháme.
Touto směsí potřeme ve slabé vrstvě prsa, poklademe šunkou a sýrem. Vše položíme na potravinářskou fólii a zabalíme do rolky. Jakmile máme rolku, chytneme fólii na krajích a válíme s ní v jednom směru, aby se rolka utáhla.
Takto připravenou rolky klademe na pařák na knedlíky a v páře vaříme cca 25–30 minut. Pak opatrně rolky vyndáme a necháme trošku zchladnout. Na jedné straně odstřihneme fólii a šťávu vylijeme do misky a rolku krásně vyjmeme. Rolka se krájí buďto šikmo na polovinu, nebo na silnější plátky, přeléváme vlastní šťávou.
Zpracujeme na vále v těsto. Necháme asi 1/2 hodiny v chladničce odpočinout.
Potom vyválíme, vykrajujeme kolečka nebo…
více o Oříškovo-čokoládové sušenky
Smícháme mouku, cukr, prášek do pečiva, mléko, olej a vejce. Těsto nalijeme na plech a posypeme kokosem smíchaným s…
více o Koláč s kokosem a šlehačkou
PIŠKOT: Nejprve si vymažeme a vysypeme plech na piškot. Oddělíme si žloutky od bílků. Do mísy se žloutky přidáme cukr a…
více o Piškot s meruňkami a želatinou
Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky utřeme s poloviční dávkou cukru, vešleháme dvě lžíce horké vody. Šleháme tak dlouho…
více o Roláda se šlehačkovým krémem