Řízky rozřízneme tak, abychom zvětšili jejich plochu. Ty kousky prsou, které z nich trčí, odřízneme a jemně nasekáme na kaší (nakutrujeme). V kastrůlku zpěníme cibuli, přidáme žampiony a necháme zchladnout. Do této směsi po vychladnutí vmícháme nakutrované zbytky prsíček, přidáme vejce, tymián, sůl, pepř a promícháme.
Touto směsí potřeme ve slabé vrstvě prsa, poklademe šunkou a sýrem. Vše položíme na potravinářskou fólii a zabalíme do rolky. Jakmile máme rolku, chytneme fólii na krajích a válíme s ní v jednom směru, aby se rolka utáhla.
Takto připravenou rolky klademe na pařák na knedlíky a v páře vaříme cca 25–30 minut. Pak opatrně rolky vyndáme a necháme trošku zchladnout. Na jedné straně odstřihneme fólii a šťávu vylijeme do misky a rolku krásně vyjmeme. Rolka se krájí buďto šikmo na polovinu, nebo na silnější plátky, přeléváme vlastní šťávou.
kralika rozsekame na porce. Doprostred pekace polozime kachnu okolo nasklademe porce kralika, pridame nakrajenou cibuli…
více o Kachna pecena s kralikem
Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky cca 1 cm široké. Pekáček vymažeme tukem (sádlo či olej). Na pekáček vyskládáme…
více o Zapečené brambory se šlehačkou
Na rozpáleném másle zpěníme mouku, zalijeme vodou nebo vývarem, dochutíme solí a octem, přidáme celé nové koření, pepř…
více o Kulajda se zastřeným vajíčkem