Řízky rozřízneme tak, abychom zvětšili jejich plochu. Ty kousky prsou, které z nich trčí, odřízneme a jemně nasekáme na kaší (nakutrujeme). V kastrůlku zpěníme cibuli, přidáme žampiony a necháme zchladnout. Do této směsi po vychladnutí vmícháme nakutrované zbytky prsíček, přidáme vejce, tymián, sůl, pepř a promícháme.
Touto směsí potřeme ve slabé vrstvě prsa, poklademe šunkou a sýrem. Vše položíme na potravinářskou fólii a zabalíme do rolky. Jakmile máme rolku, chytneme fólii na krajích a válíme s ní v jednom směru, aby se rolka utáhla.
Takto připravenou rolky klademe na pařák na knedlíky a v páře vaříme cca 25–30 minut. Pak opatrně rolky vyndáme a necháme trošku zchladnout. Na jedné straně odstřihneme fólii a šťávu vylijeme do misky a rolku krásně vyjmeme. Rolka se krájí buďto šikmo na polovinu, nebo na silnější plátky, přeléváme vlastní šťávou.
Brambory uvaříme v osolené vodě, vychladlé oloupeme, a nakrájíme na plátky. Špenát omyjeme, nakrájíme, a dusíme asi 5…
více o Zapékané brambory se špenátem
Kuřecí maso nakrájíme na tenké plátky, osolíme, okořeníme a opečeme na pánvi. Pita chléb rozkrojíme, spodní díl potřeme…
více o Kuřecí steak v pita chlebu
Piškot:
Ušleháme vejce s cukrem a poté přidáme hl. mouku. Piškotové těsto nalijeme do vymazané formy a dáme péct do…
více o Zákusek Hrk hrk (rychlovka)