Na pánvi rozpálíme olivový olej, přidáme na drobné nudličky nakrájené kuřecí maso, orestujeme. Přidáme na nudličky nakrájený pórek, restujeme ještě chviličku, pak zasypeme grilovacím kořením a kari, dobře promícháme, přidáme kukuřici a nakrájená rajčata, osolíme, opepříme a za občasného míchání doděláme na mírném ohni.
Nepodléváme, rajčata pustí šťávu, které se spojí s olejem a kari a udělá se dobrý sosík. Množství jednotlivých přísad je na vás.
Tento recept vzniknul tak, že jsem se jednou snažila připravit rychle něco k jídlu. Výše uvedené ingredience jsem našla v domácích zásobách. Ve fázi, kdy jsem měla na pánvi maso a pórek a právě přemýšlela, jakým že kořením to oživit, objevil se v kuchyni můj spolubydlící a pravil: Jééééééé a dáš tam kari? No... a ono kari bylo přesně to ono.
Jako přílohu jsme měli bramborovou kaši, ale jde i rýže, nebo pečivo.
Povidla rozvaříme s 200 ml vody, přidáme koření a lžíci strouhanky a vaříme do zhoustnutí. Ořechy umeleme a smícháme s…
více o Nákyp s povidly a ořechy
Rajčata nakrájejte na plátky a povařte při 750 W po dobu 6–8 minut, dokud se slupka neodděluje sama. Rajčata oloupejte…
více o Tomatová polévka – Jet Chef
Brambory vložíme do hrnce s vodou a ve slupce vaříme doměkka. Měkké brambory slijeme, necháme vychladnout, oloupeme a…
více o Klasický bramborový salát
Nejprve si připravíme zálivku. Cibuli nakrájíme najemno, smícháme s olejem (cca 2 lžíce), osolíme a vytrvale mícháme v…
více o Ledový salát s extra zálivkou