Na pánvi rozpálíme olivový olej, přidáme na drobné nudličky nakrájené kuřecí maso, orestujeme. Přidáme na nudličky nakrájený pórek, restujeme ještě chviličku, pak zasypeme grilovacím kořením a kari, dobře promícháme, přidáme kukuřici a nakrájená rajčata, osolíme, opepříme a za občasného míchání doděláme na mírném ohni.
Nepodléváme, rajčata pustí šťávu, které se spojí s olejem a kari a udělá se dobrý sosík. Množství jednotlivých přísad je na vás.
Tento recept vzniknul tak, že jsem se jednou snažila připravit rychle něco k jídlu. Výše uvedené ingredience jsem našla v domácích zásobách. Ve fázi, kdy jsem měla na pánvi maso a pórek a právě přemýšlela, jakým že kořením to oživit, objevil se v kuchyni můj spolubydlící a pravil: Jééééééé a dáš tam kari? No... a ono kari bylo přesně to ono.
Jako přílohu jsme měli bramborovou kaši, ale jde i rýže, nebo pečivo.
Marináda na 2-3 krkovice:
- 1 cibule
- 1 strožek česneku
- 3 lžíce hořčice
- 1 dl piva ( desítku, 12 je moc hořká)
…
více o Krkovice v pivu podle Terči