Kuřecí plátky osolíme a opepříme z obou stran. V misce smícháme sójovou omáčku s grilovacím kořením a každý plátek z obou stran potřeme. Na pánvi si necháme rozehřát olej s plátkem másla a pak maso prudce osmažíme dozlatova. Poté přesuneme z pánve na pekáč a na každý kousek zvlášt nastrouháme sýr (nivu), na to dáme půlenou broskev a opět nastrouháme sýr (eidam). Olej, na kterém jsme smažili, vlijeme k masu a štávou, která nám zbyla z broskví, polijeme všechny plátky. Nakonec nakrájíme máslo na tenké plátky a přidáme do pekáče. Dáme do trouby, dokud se sýr nerozteče. Jako přílohu podáváme hranolky.
Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu. Šunku nakrájejte na středně silné nudličky, ořechy nasekejte na kousky, parmazán…
více o Penne s ořechovou omáčkou
1. Brambory očistíme kartáčkem a uvaříme do poloměkka. Necháme je částečně vychladnout, ještě teplé je rozpůlíme a…
více o Zapečené brambory s nádivkou
Nastrouhané vejce promícháme se sýrem a ochutíme troškou soli a nasekanou pažitkou.
Podáváme s celozrnným pečivem (60g)
více o Vajíčková pomazánka s pažitkou
Z bílku ušleháme sníh a ten spojíme se všemi ingrediencemi. Z ořechového těsta tvoříme válečky, které pozvolna stočíme…
více o Ořechové rohlíčky (Pařížské)