kuřecí maso
nebo krůtí, králičí, vepřové (bez kosti a kůže – libové)
olej
Postup přípravy receptu
Množství záleží na počtu strávníků. Na naložení 40 dkg masa použijeme cca 1 větší pórek, lžičku kari a dvě lžíce oleje, sůl dle vaší chuti. Pórek očistíme a pokrájíme na kolečka. Maso si pokrájíme na nudličky nebo kostičky, ochutíme kari a solí, zakápneme trošku oleje a řádně promícháme dohromady s pórkem. Dáme do chladna odležet, nejlépe do druhého dne. Naložené maso zprudka osmažíme na trošce oleje a podáváme s jakoukoliv bramborovou přílohou nebo s pečivem a zeleninovým salátem (oblohou).
Je to jednoduché a hlavně rychlé jídlo, pokud si ho připravíte den předem, máte za půl hodiny dojedeno i s umytým nádobím.
Z koření připravíme marinádu, kuřecí maso nakrájíme na malé kousky, přidáme marinádu a necháme chvilku odležet.
Na…
více o Kuřecí maso s pórkem na kari
Hermelíny podélně rozpůlíme, poklademe plátky česneku (jeden stroužek na jednu půlku hermelínu) a posypeme směsí koření…
více o Nakládaný hermelín III.
1. V mělké nádobě smícháme dohromady med, sojovou omáčku, balsamikový ocet, zázvor, česnek s 1 lžící olivového oleje.…
více o Mahi-mahi v zázvorové glazuře
Salát očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky. Papriku zbavíme jádřince a nakrájíme ji na kostičky. Fazole a…
více o Pikantní fazolová pochoutka