kuřecí maso
nebo krůtí, králičí, vepřové (bez kosti a kůže – libové)
olej
Postup přípravy receptu
Množství záleží na počtu strávníků. Na naložení 40 dkg masa použijeme cca 1 větší pórek, lžičku kari a dvě lžíce oleje, sůl dle vaší chuti. Pórek očistíme a pokrájíme na kolečka. Maso si pokrájíme na nudličky nebo kostičky, ochutíme kari a solí, zakápneme trošku oleje a řádně promícháme dohromady s pórkem. Dáme do chladna odležet, nejlépe do druhého dne. Naložené maso zprudka osmažíme na trošce oleje a podáváme s jakoukoliv bramborovou přílohou nebo s pečivem a zeleninovým salátem (oblohou).
Je to jednoduché a hlavně rychlé jídlo, pokud si ho připravíte den předem, máte za půl hodiny dojedeno i s umytým nádobím.
Z koření připravíme marinádu, kuřecí maso nakrájíme na malé kousky, přidáme marinádu a necháme chvilku odležet.
Na…
více o Kuřecí maso s pórkem na kari
Hovězí maso na několika místech nařízneme a prošpikujeme kousky slaniny, osolíme a opepříme, na pánvi zprudka opečeme…
více o Svíčková na smetaně pro dva
Brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout. Studené je oloupeme a nastrouháme na jemné nudličky. Přidáme k nim…
více o Bramborové lívanečky s jablky
Recept plněný bramborák připravíme takto:
Brambory a cibule oloupeme, omyjeme a nastrouháme na jemném struhadle. Dáme…
více o Bramborák plněný tvarohem