Kuřecí s kari a pórkem – minutka

3.33

hodnoceno: 9
Příprava: 30 minut
Porce: 1
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • sůl
    • pórek
    • kari
    • kuřecí maso nebo krůtí, králičí, vepřové (bez kosti a kůže – libové)
    • olej

Postup přípravy receptu

  • Množství záleží na počtu strávníků. Na naložení 40 dkg masa použijeme cca 1 větší pórek, lžičku kari a dvě lžíce oleje, sůl dle vaší chuti. Pórek očistíme a pokrájíme na kolečka. Maso si pokrájíme na nudličky nebo kostičky, ochutíme kari a solí, zakápneme trošku oleje a řádně promícháme dohromady s pórkem. Dáme do chladna odležet, nejlépe do druhého dne. Naložené maso zprudka osmažíme na trošce oleje a podáváme s jakoukoliv bramborovou přílohou nebo s pečivem a zeleninovým salátem (oblohou).
  • Je to jednoduché a hlavně rychlé jídlo, pokud si ho připravíte den předem, máte za půl hodiny dojedeno i s umytým nádobím.
Zařazení: Drůbeží

Podobné recepty

Použité suroviny: Kari Kuřecí maso Olej Pórek Sůl

Doporučujeme