Kuřecí s pórkem na kari ve smetanovo-sýrové omáčce
2.5
hodnoceno: 4
Příprava:neuvedeno
Porce:1
Kalorie:neuvedeno
Suroviny
máslo
nebo Hera
sůl
pórek
kari
tavený sýr
bez příchutě
smetana
grilovací koření
kuřecí maso
(nejlépe prsa)
Postup přípravy receptu
Kuřecí maso nakrájíme na kousky, dáme na pánvičku na kousek másla, trošku posypeme grilovacím kořením a zlehka společně s pokrájeným pórkem orestujeme. Když je maso měkké, zalijeme smetanou a přidáme tavený sýr, který necháme v omáčce za stálého míchání rozpustit. Ochutíme kari kořením a solí (pozor na grilovací koření – je slané). Jakmile začne omáčka houstnout, je hotová.
Z koření připravíme marinádu, kuřecí maso nakrájíme na malé kousky, přidáme marinádu a necháme chvilku odležet.
Na…
více o Kuřecí maso s pórkem na kari
Smícháme ingredience na těsto (žloutky do těsta, nakonec sníh z bílků) a upečeme na středním plechu do růžova.
Náplň…
více o Řezy se zakysanou smetanou
Všechny suroviny zamícháme, já se s tím nijak nepárám, tvaroh nechá hrudky, ale to jsem vůbec neřešila. A pak smažíme…
více o Vynikající tvarohové lívance
Z mouky, cukrů, tuku,žloutku a citronové kůry vypracujeme hladké těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v chladu…
více o „Paličkové" linecké cukroví