Kuřecí s pórkem na kari ve smetanovo-sýrové omáčce
2.5
hodnoceno: 4
Příprava:neuvedeno
Porce:1
Kalorie:neuvedeno
Suroviny
máslo
nebo Hera
sůl
pórek
kari
tavený sýr
bez příchutě
smetana
grilovací koření
kuřecí maso
(nejlépe prsa)
Postup přípravy receptu
Kuřecí maso nakrájíme na kousky, dáme na pánvičku na kousek másla, trošku posypeme grilovacím kořením a zlehka společně s pokrájeným pórkem orestujeme. Když je maso měkké, zalijeme smetanou a přidáme tavený sýr, který necháme v omáčce za stálého míchání rozpustit. Ochutíme kari kořením a solí (pozor na grilovací koření – je slané). Jakmile začne omáčka houstnout, je hotová.
Z koření připravíme marinádu, kuřecí maso nakrájíme na malé kousky, přidáme marinádu a necháme chvilku odležet.
Na…
více o Kuřecí maso s pórkem na kari
Všechny suroviny umícháme, rozetřeme na vymaštěný a hrubou moukou vysypaný plech a upečeme. Upečený a vychladlý koláč…
více o Jednoduchý jablkový koláč
Anglickou nakrájíme na kostičky a vložíme na rozpálenou pánvičku, přidáme na kostičky nakrájenou cibulku.
Když cibulka…
více o Slaná roláda z listového těsta
Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout, očistíme a na jemném struhadle nastrouháme. Přidáme mouku s práškem do…
více o Závin z bramborového těsta
1. Pórek okrájejte tak, aby vám zbyly pouze bílé a světle zelené části. Dobře opláchněte a nakrájejte na 5 cm kousky.
…
více o Pórkovo-bramborová polévka