Kuřecí s pórkem na kari ve smetanovo-sýrové omáčce
2.5
hodnoceno: 4
Příprava:neuvedeno
Porce:1
Kalorie:neuvedeno
Suroviny
máslo
nebo Hera
sůl
pórek
kari
tavený sýr
bez příchutě
smetana
grilovací koření
kuřecí maso
(nejlépe prsa)
Postup přípravy receptu
Kuřecí maso nakrájíme na kousky, dáme na pánvičku na kousek másla, trošku posypeme grilovacím kořením a zlehka společně s pokrájeným pórkem orestujeme. Když je maso měkké, zalijeme smetanou a přidáme tavený sýr, který necháme v omáčce za stálého míchání rozpustit. Ochutíme kari kořením a solí (pozor na grilovací koření – je slané). Jakmile začne omáčka houstnout, je hotová.
Z koření připravíme marinádu, kuřecí maso nakrájíme na malé kousky, přidáme marinádu a necháme chvilku odležet.
Na…
více o Kuřecí maso s pórkem na kari
Očistíme si jeden vetší květák, syrový ho nastrouháme do mísy na větších očkách. Přidáme 2 žloutky, ochutíme vegetou,…
více o Květákové placky (karbanátky)
Vše smíchat dohromady, nalít do lahve a užít si pěkné Vánoce!
Je možné část Salka vyměnit za pikao, nebo Tatra mléko…
více o Vaječný likér snadno a rychle
cukr,med,heru,vejce,mléko a sodu dáme do hrnce a za stálého míchání vaříme cca 3 minuty. Až to začne bublat odstavíme a…
více o Medovník pro mlsný jazýček
Řepu oloupeme, nakrájíme na plátky a dáme na máslo se šalotkou, taktéž nakrájenou na kolečka. Pak zalijeme pomerančovým…
více o Červená řepa jako příloha
Plátky toastu si položíme na plech vyložený papírem na pečení a posypeme sýrem. Pečeme na 200 stupňů dozlatova.
Cibuli…
více o Francouzská cibulačka IV.