Na oleji zlehka osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme kuřecí prsíčka nakrájená na širší nudličky, osolíme, opepříme, zakápneme citronovou štávou a asi 10 minut dusíme. Přidáme na nudličky nakrájený celer, zalijeme vše vínem, ochutíme špetkou strouhané citronové kůry a dusíme doměkka. Po vychlazení přidáme majonézu, jogurt a zlehka zamícháme. Nakonec přidáme půlky hroznů zbavené zrníček.
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky a orestujeme na oleji. Přidáme na hrubo nastrouhané mrkve, pórek, nakrájená rajčata.…
více o Kuřecí maso s hroznovým vínem
Vypracujeme těsto, necháme v teple vykynout. Vyválíme, rádýlkem vykrajujeme obdélníčky, plníme nádivkou z bílého máku.…
více o Bratislavské rohlíčky s mákem
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme vlažné máslo, nastrouhanou dýni, aroma, kokos, mouku s kypřidlem a rozinky…
více o Dýňová bábovka (řez) s kokosem