Na nudličky pokrájené maso orestujeme na oleji s kouskem másla. Osolíme, opepříme, přidáme cibuli a promícháme. Zakápneme sojovkou, přidáme na proužky pokrájenou papriku a orestujeme. Po chvíli přidáme kečup, hořčici, tatarku a promícháme. Podlijeme půlkou sklenky vody a přivedeme k varu. Pak přidáme bujon, ochutíme sušenou bazalkou (nemusí být) a necháme maso vařit do měkka. Ke konci přidáme propláchnuté fazole bez nálevu, zahustíme škrobovou moučkou rozmíchanou v troše vody.
Podáváme s malými bramboráčky.
Toto jídlo má tu výhodu, že si ho můžeme uvařit dopředu, jde dobře ohřát, je pikantní a šťavnaté.
Nejprve si nakrájíme cibuli na půlměsíčky a zlehka ji osmahneme. Přidáme maso nakrájené na nudličky (kostičky), trochu…
více o Kuřecí směs s nivou a kari
Ze zmrzliny uděláme kuličky o něco větší než vlašský ořech, dáme na plech do mrazáku. Cukr, cornflakes a kokos v robotu…
více o Smažená zmrzlina v kokosu
Najprv upečieme sušienky (alebo kúpime hotové piškóty :)). Rúru vyhrejeme na 190°C. Maslo našľaháme s cukrom do peny,…
více o Vanilkový pohár s jahodami