Na nudličky pokrájené maso orestujeme na oleji s kouskem másla. Osolíme, opepříme, přidáme cibuli a promícháme. Zakápneme sojovkou, přidáme na proužky pokrájenou papriku a orestujeme. Po chvíli přidáme kečup, hořčici, tatarku a promícháme. Podlijeme půlkou sklenky vody a přivedeme k varu. Pak přidáme bujon, ochutíme sušenou bazalkou (nemusí být) a necháme maso vařit do měkka. Ke konci přidáme propláchnuté fazole bez nálevu, zahustíme škrobovou moučkou rozmíchanou v troše vody.
Podáváme s malými bramboráčky.
Toto jídlo má tu výhodu, že si ho můžeme uvařit dopředu, jde dobře ohřát, je pikantní a šťavnaté.
Nejprve si nakrájíme cibuli na půlměsíčky a zlehka ji osmahneme. Přidáme maso nakrájené na nudličky (kostičky), trochu…
více o Kuřecí směs s nivou a kari
Špekáčky nakrojíme podélně, na koncích nakrojíme na ježka, naskládáme do zapékací mísy, zasypeme nakrájenou cibulí a…
více o Vepřové ala špekáčky na pivu
Uzené maso si uvaříme doměkka ve slané vodě. Pak odkostíme, maso pokrájíme a vývar přecedíme.
Kroupy si uvaříme zvlášť…
více o Uzená polévka s kroupami