Nejprve si nakrájíme cibuli na půlměsíčky a zlehka ji osmahneme. Přidáme maso nakrájené na nudličky (kostičky), trochu osolíme, opepříme a přisypeme 2 lžičky kari.
Když je maso skoro hotové, přidáme pórek nakrájený na tenčí plátky a necháme celou směs pod pokličkou chvíli podusit, aby pórek změkl.
Na úplný závěr zalijeme smetanou a zahustíme nahrubo nastrouhanou nivou. Můžeme ještě dochutit solí a pepřem.
Podáváme s jakoukoliv přílohou (např. s rýží nebo hranolky).
Nakrájenou rebarboru dáme do většího kastrolu a přidáme 200 g cukru. Přivedeme do varu, oheň stáhneme a za častého…
více o Jahodovo-rebarborové tiramisu
Všechny sypké přísady promícháme, přidáme ostatní a vymícháme polotekuté těsto. Dle potřeby přidáme mléko. Nalijeme do…
více o Makovec se lněným semínkem
Ve větší pánvi rozehřejeme cca 2 lžíce oleje a orestujeme cibuli, mrkev, řapík, celý česnek a pár lístků šalvěje (vše…
více o Cizrna s tuňákem a šalvějí