4
Jehněčí maso osolíme, opepříme, hustě posypeme tymiánem a vložíme do pekáčku vymazaného máslem. Podlijeme troškou vody… více o Jehněčí na tymiánu
Dýni nakrájíme na obdélníkové plátky, osolíme a smažíme na másle s tymiánem (nejlépe čerstvým, posekaným bez tvrdých… více o Dýně na tymiánu
Oloupané syrové brambory pokrájíme na půl centimetru široké plátky. Vysteleme s nimi dno pekáče, posolíme, popepříme a… více o Kuřecí špalíčky z pekáčku
Svatební dort je víc než jen dezert. Je středobodem svatební oslavy, symbolem lásky a často i… Celý článek
Sytý a voňavý pokrm vhodný do chladných dní miloval spisovatel Jaroslav Hašek, dokonce byl… Celý článek
Polévky jsou vděčným jídlem, které vás zachrání ve chvílích, kdy nestíháte vařit nebo… Celý článek
Jestli rádi objevujete svět i prostřednictvím kulinářských specialit, pak nejspíš víte, co… Celý článek
Na oleji osmahneme cibulku a trochu špeku, přidáme na kostičky nakrájené kuřecí řízky - propečeme. Do této směsi… více o Kuřecí řízky s nivou
Nejprve si všechny přísady dáme do místnosti (třeba přes noc), aby měly stejnou teplotu. Do šálku dáme trochu mléka,… více o Bochánek, který se vždy povede
Uzeninu,zakysanou smetanu, sůl, pepř, citrón smícháme. Namažeme na palačinky, přiložíme, obalíme jako řízky a opečeme.… více o Palačinkové kapsy
Všechny ingredience, kromě směsi, na vále zpracujeme. Až bude těsto dobře zpracované, postupně přidáme směs. Zpracujeme… více o Přítel
Do větší mísy dáme mouku, osolíme a přilijeme smíchané mléko, vodu a vejce. Mícháme, až těsto začne dělat bubliny.… více o Třené houskové knedlíky (nekynuté)
Žloutky vyšleháme do husté pěny s cukrem, pak vmícháme mouku a na závěr i tuhý sníh z bílků.Těsto rozetřeme na plech s… více o Tiramisu roláda
Ze všech ingrediencí mimo masa, cibule a piva umícháme kašičku, kterou potřeme osolené plátky masa(neklepeme, jen po… více o Náchodská krkovička
Hlívu očistíme a pokrájíme na proužky. V hrnci rozpálíme lžíci sádla a asi 5 minut na něm hlívu restujeme, zalijeme… více o Falešná dršťková polévka z hlívy ústřičné
Všechny suroviny na těsto zpracujeme na vále nebo v robotu. Těsto namačkáme do vymazané, hrubou moukou vysypané… více o Lehký tvarohový koláč
1. Troubu předehřejeme na 180 °C, plech vyložíme pečicím papírem. 2. Ze zelí vymačkáme šťávu a překrájíme je. 3.… více o Závin s kysaným zelím
Jahody omyjeme a odstopkujeme, necháme okapat. Změklé máslo v prstech promneme s cukry a moukou do vláčné drobenky. … více o Piškotovo-vanilková bublanina s drobenkou = jahodová
Ze všech surovin (mimo ovoce) zpracujeme na vále těsto, které vyválíme silné asi 2-3 mm (můžete i víc). Těsto si… více o Jednoduché ovocné tvarohové knedlíky