Oloupané syrové brambory pokrájíme na půl centimetru široké plátky. Vysteleme s nimi dno pekáče, posolíme, popepříme a bohatě zasypeme sladkou paprikou. Další vrstvu vytvoříme z plátků rajčat, opět přidáme sůl, pepř a sladkou papriku. Stejným postupem vytvoříme ještě jednu vrstvu z brambor a jednu z rajčat.
Scedíme a propláchneme žampiony (plátky, nebo poloviny), přidáme je do pekáčku a posypeme solí, pepřem a pálivou paprikou.
V hrnku připravíme směs kečupu a sójovky.
Kuřecí špalíčky posolíme a poprášíme sladkou paprikou. Položíme je do pekáče jako poslední vrstvu. Na každý špalíček dáme tak lžičku sladkého kečupu a mírně rozetřeme.
Kuřecí špalíčky omyjeme, osolíme, pokapeme citronem, okořeníme tymiánem, pokapeme olejem a opečeme na pánvi. Vyndáme je…
více o Kuřecí špalíčky na tymiánu
Na vále zpracujeme mouku s práškem do pečiva, cukrem, tukem a žloutkem. Podle potřeby přidáme mléko. Zpracujeme těsto a…
více o Křehoučké řezy s meruňkami
Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme mouku, chvíli restujeme, přisypeme papriku, přilijeme smetanu a tolik…
více o Paprikové brambory s okurkami
Lilek oloupeme, nakrájíme na kostičky a podusíme na cibuli. Přidáme nakrájená rajčata, česnek, provensálské koření a…
více o Lilková omáčka na těstoviny
Plecko a 2/3 bůčku zalejeme dostatečným množstvím vody, přidáme sůl,divoké koření a vaříme do skoro hotova. Maso musí…
více o Zavařovaná domácí paštika