Oloupané syrové brambory pokrájíme na půl centimetru široké plátky. Vysteleme s nimi dno pekáče, posolíme, popepříme a bohatě zasypeme sladkou paprikou. Další vrstvu vytvoříme z plátků rajčat, opět přidáme sůl, pepř a sladkou papriku. Stejným postupem vytvoříme ještě jednu vrstvu z brambor a jednu z rajčat.
Scedíme a propláchneme žampiony (plátky, nebo poloviny), přidáme je do pekáčku a posypeme solí, pepřem a pálivou paprikou.
V hrnku připravíme směs kečupu a sójovky.
Kuřecí špalíčky posolíme a poprášíme sladkou paprikou. Položíme je do pekáče jako poslední vrstvu. Na každý špalíček dáme tak lžičku sladkého kečupu a mírně rozetřeme.
Kuřecí špalíčky omyjeme, osolíme, pokapeme citronem, okořeníme tymiánem, pokapeme olejem a opečeme na pánvi. Vyndáme je…
více o Kuřecí špalíčky na tymiánu
Smícháme mouku, žloutky, cukr, kakao, olej, mléko a prášek do pečiva. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a opatrně ho vmícháme…
více o Pařížské kostky s Margotkou
Vymačkanou pomerančovou a citronovou šťávu smícháme s rumem. Uvaříme v hrnci čaj, rozmícháme v něm cukr,přidáme jablko…
více o Vánoční punč paní doktorové
TĚSTO
Smícháme změklé máslo, cukr krystal, polohrubou mouku, špetku soli a kakao. Po chvíli přidáme celé vejce. Těsto…
více o Dvoubarevný tvarohový koláč