Oloupané syrové brambory pokrájíme na půl centimetru široké plátky. Vysteleme s nimi dno pekáče, posolíme, popepříme a bohatě zasypeme sladkou paprikou. Další vrstvu vytvoříme z plátků rajčat, opět přidáme sůl, pepř a sladkou papriku. Stejným postupem vytvoříme ještě jednu vrstvu z brambor a jednu z rajčat.
Scedíme a propláchneme žampiony (plátky, nebo poloviny), přidáme je do pekáčku a posypeme solí, pepřem a pálivou paprikou.
V hrnku připravíme směs kečupu a sójovky.
Kuřecí špalíčky posolíme a poprášíme sladkou paprikou. Položíme je do pekáče jako poslední vrstvu. Na každý špalíček dáme tak lžičku sladkého kečupu a mírně rozetřeme.
Kuřecí špalíčky omyjeme, osolíme, pokapeme citronem, okořeníme tymiánem, pokapeme olejem a opečeme na pánvi. Vyndáme je…
více o Kuřecí špalíčky na tymiánu
Z 0,5 kg hladké mouky, jednoho vejce, mléka a kvasnic uděláme kynuté těsto, do kterého navíc přidáme lžíci oleje a dáme…
více o Pončiky – Ukrajinské pirohy
Smícháme přísady a vlijeme na vymazaný pekáč nebo plech. Tvaroh rozmícháme s vanilkovým cukrem a trochou mléka, dáme do…
více o Tvarohový mřížkový koláč
Těsto připravíme tak, že smícháme vajíčka s cukrem a sádlem, poté šleháme tak dlouho, aby cukr nekřupal mezi zuby (tak…
více o Košíčky maďarské babičky