Připravíme marinádu. 1 až 2 lžíce medu smícháme s olejem, bazalkou, pepřem, zázvorem a špetkou soli. Zázvor používám čerstvý, ale určitě postačí i sušený.
Kuřecí řízky pokrájíme na kousky, cca 2 až 3 cm a dáme marinovat. Nejlépe přes noc, minimálně však 2 hodiny.
Nakrájíme cibuli na čtvrtky, papriku na kousky, klobásu na kolečka a výborné jsou i čtvrtky žampionů. Vše napichujeme spolu s masem na špejle.
Rozpálíme olej, špízy zprudka opečeme z každé strany, přilijeme zbytek marinády a 10 minut ještě dusíme pod pokličkou. V případě potřeby mírně podlijeme.
Podáváme s bramborem a zeleninou nebo se salátem. Maso v této marinádě je výborné i jen tak, je mírně nasládlé a přitom pikantní.
Mrkev očistíme, nastrouháme na jemném struhadle, smícháme s ostatními surovinami a vypracujeme těsto, které necháme asi…
více o Mrkvové hvězdičky se zázvorem
Smícháme ingredience na glazuru, přivedeme do bodu varu a necháme vychladnout. Připravíme si těsto - vyšleháme máslo s…
více o Kokosové řezy z Kapského města
V hrnku smicháme mouku, kypřící prášek, cukr a granko ( popř. kakao). Poté přidáme celé vejce, a nakonec mléko a olej. …
více o Bábovka pro pilně pracující
Ořechy a čokoládu nalámeme (např. válečkem přes mikrotenový sáček) a smícháme s ostatními sypkými přísadami.
Zvlášť…
více o Čokoládovo-ořechové muffiny
Přebrané, omyté a namočené fazole uvaříme s nadrobno nakrájenou cibulí, česnekem a bobkovým listem ve vodě v níž se…
více o Kovbojské fazole na slanině
Rohlíky jemně pokrájíme a pocákáme je mlékem. Potom do nich vlijeme vejce, dochutíme troškou vegety (solí), promícháme…
více o Obložený rohlíkový koláč