Připravíme marinádu. 1 až 2 lžíce medu smícháme s olejem, bazalkou, pepřem, zázvorem a špetkou soli. Zázvor používám čerstvý, ale určitě postačí i sušený.
Kuřecí řízky pokrájíme na kousky, cca 2 až 3 cm a dáme marinovat. Nejlépe přes noc, minimálně však 2 hodiny.
Nakrájíme cibuli na čtvrtky, papriku na kousky, klobásu na kolečka a výborné jsou i čtvrtky žampionů. Vše napichujeme spolu s masem na špejle.
Rozpálíme olej, špízy zprudka opečeme z každé strany, přilijeme zbytek marinády a 10 minut ještě dusíme pod pokličkou. V případě potřeby mírně podlijeme.
Podáváme s bramborem a zeleninou nebo se salátem. Maso v této marinádě je výborné i jen tak, je mírně nasládlé a přitom pikantní.
Mrkev očistíme, nastrouháme na jemném struhadle, smícháme s ostatními surovinami a vypracujeme těsto, které necháme asi…
více o Mrkvové hvězdičky se zázvorem
Troubu předehřejeme na 200 °C.
Omytá rajčata nakrájíme na plátky. Misku vymažeme lžící oleje a na dno střídavě přes…
více o Rajčata zapečená s mozzarelou
Tvaroh vymícháme s máslem, přidáme rozmačkané olejovky i s olejem, jemně nakrájenou cibuli, osolíme, opepříme, přidáme…
více o Toast andaluského rybáře
Rajčata nakrájejte na plátky a povařte při 750 W po dobu 6–8 minut, dokud se slupka neodděluje sama. Rajčata oloupejte…
více o Tomatová polévka – Jet Chef
Ze snítek otrhejte lístky bylinek a nahrubo nasekejte. Do mixeru dejte dijonskou hořčici, přidejte sůl, pepř a nasekané…
více o Country marináda s tymiánem
Dvě hrsti sušených hub (nejmíň čtyři) namočíme do studené vody a necháme máčet alespoň půl hodiny. Vodu můžeme jednou…
více o Houbová omáčka jednoduchá
TUŇÁKOVÁ POMAZÁNKA
Tuňáka dáme do misky. K tuňákovi přidáme pomazánkové máslo a nájemno nakrájenou cibulku. Přidáme…
více o Bagety s tuňákovou pomazánkou