Připravíme marinádu. 1 až 2 lžíce medu smícháme s olejem, bazalkou, pepřem, zázvorem a špetkou soli. Zázvor používám čerstvý, ale určitě postačí i sušený.
Kuřecí řízky pokrájíme na kousky, cca 2 až 3 cm a dáme marinovat. Nejlépe přes noc, minimálně však 2 hodiny.
Nakrájíme cibuli na čtvrtky, papriku na kousky, klobásu na kolečka a výborné jsou i čtvrtky žampionů. Vše napichujeme spolu s masem na špejle.
Rozpálíme olej, špízy zprudka opečeme z každé strany, přilijeme zbytek marinády a 10 minut ještě dusíme pod pokličkou. V případě potřeby mírně podlijeme.
Podáváme s bramborem a zeleninou nebo se salátem. Maso v této marinádě je výborné i jen tak, je mírně nasládlé a přitom pikantní.
Mrkev očistíme, nastrouháme na jemném struhadle, smícháme s ostatními surovinami a vypracujeme těsto, které necháme asi…
více o Mrkvové hvězdičky se zázvorem
Povidla rozvaříme s 200 ml vody, přidáme koření a lžíci strouhanky a vaříme do zhoustnutí. Ořechy umeleme a smícháme s…
více o Nákyp s povidly a ořechy
Špenátová omáčka: na plátku Hery osmahneme ciibulku, přidáme rozkrájený mražený špenát (je dobré koupit již naporcovaný…
více o Gnocchi se špenátem a nivou