Připravíme marinádu. 1 až 2 lžíce medu smícháme s olejem, bazalkou, pepřem, zázvorem a špetkou soli. Zázvor používám čerstvý, ale určitě postačí i sušený.
Kuřecí řízky pokrájíme na kousky, cca 2 až 3 cm a dáme marinovat. Nejlépe přes noc, minimálně však 2 hodiny.
Nakrájíme cibuli na čtvrtky, papriku na kousky, klobásu na kolečka a výborné jsou i čtvrtky žampionů. Vše napichujeme spolu s masem na špejle.
Rozpálíme olej, špízy zprudka opečeme z každé strany, přilijeme zbytek marinády a 10 minut ještě dusíme pod pokličkou. V případě potřeby mírně podlijeme.
Podáváme s bramborem a zeleninou nebo se salátem. Maso v této marinádě je výborné i jen tak, je mírně nasládlé a přitom pikantní.
Mrkev očistíme, nastrouháme na jemném struhadle, smícháme s ostatními surovinami a vypracujeme těsto, které necháme asi…
více o Mrkvové hvězdičky se zázvorem
Uděláme kvásek z cukru droždí a mléka. Jakmile vzejde (dělá se pěna), tak zaděláme vláčné těsto přidáním ostatních…
více o Borůvkový koláč mojí babičky
Dáme vařit maso v bujonu. Usmažíme palačinky z polohrubé mouky, vajec, vody, mléka a soli na rozpáleném oleji a hotové…
více o Palačinky plněné kuskusem
Vodu s olejem a solí přivedeme k varu, přisypeme mouku a za stálého míchání vaříme, až se hmota nelepí na vařečku, po…
více o Větrníčky se slanou náplní
Všechny suroviny zamícháme, já se s tím nijak nepárám, tvaroh nechá hrudky, ale to jsem vůbec neřešila. A pak smažíme…
více o Vynikající tvarohové lívance