Kuřecí prsíčka a papriku nakrájíme na malé kostičky. Česnek a zázvor jemně nasekáme. Chilli papričku nakrájíme na tenké proužky. Smícháme česnek, zázvor, chilli papričku, sójovou omáčku, cukr, citronovou šťávu, bramborovou moučku a olej. Do této marinády vložíme maso a papriku. Marinujeme asi 3 hodiny.
Na 8 jehel napichujeme střídavě kousky masa a papriky. Na grilu opékáme asi 20 minut dozlatova. Během opékání potíráme marinádou.
Maso opláchneme a osušíme. Osolíme a opepříme. Lístky šalvěje otrháme a poklademe na řízky. Vždy dva řízky přiložíme na…
více o Krůtí řízky alá saltimbocca
Těsto: celá vejce ušleháme s krupicovým a vanilkovým cukrem, potom postupně přidáme olej, mouku smíchanou s práškem do…
více o Tvarohová buchta s margotkou
Na oleji zpěníme cibulku, přidáme na jemno nastrouhanou mrkev a petržel (od obojího cca stejné množství jako cibule) a…
více o Jednoduchá rajská polévka