Kuře zbavíme kůže a vykostíme (kdo se s tím nechce dělat, může si koupit chlazené prsní a stehenní řízky). Maso nakrájíme na menší stejné kostičky, aby se nám při grilování dobře udělalo i vevnitř a dáme do mísy.
V druhé míse smícháme 2:1 kečup s olejem metličkou. Přidáme utřený česnek, šťávu z půlky citronu, bazalku, kterou trochu promneme mezi prsty, pepřové koření, cayenský a černý pepř dle toho, jak moc to chceme pikantní (tzn. průběžně ochutnávat), drcený kmín a koření na rožnění. Dobře promícháme a vylijeme na maso. Znovu dobře promícháme, aby se marináda dostala rovnoměrně na všechno maso a necháme v lednici marinovat nejlépe 2 dny.
Ráno před grilováním maso vyndáme a rozdělíme na 10 stejných hromádek. Anglickou slaninu rozkrájíme na tenčí plátky a ty pak na malé kostičky, aby moc nevyčuhovaly mezi masem. Z anglické si rovněž uděláme 10 stejných hromádek a pak už jen na střídačku napichujeme na špejle. Polijeme zbylou marinádou, která nám zůstane v míse a vrátíme zpět do lednice ještě trochu uležet.
Omáčka k masu: Ráno před grilováním smícháme jogurt a majonézu, přidáme utřený česnek a 1 koření a necháme několik hodin uležet. Pokud se nám to zdá málo výrazné, přisypeme ještě trochu z druhého balíčku koření.
Podáváme s čerstvým chlebem a nakrájenou zeleninou
Ze žampionů odstraníme třeně a do prázdných kloboučků dáme trochu pesta a kousek sýra.
Z uvedených ingrediencí umícháme…
více o Italské žampiony na gril
Celá vejce ušleháme s cukrem a vanilkovým,zašleháme olej. Do mísy nasypeme mouku, sodu, sůl, namočené a oprané rozinky,…
více o Jemný jablkový koláč s ořechy
Na másle opečeme játra a vyjmeme. Opečeme osolené kuřecí čtvrtky, kostky slaniny, přidáme koření, přilijeme brusinkový…
více o Kuřecí čtvrtky po pražsku
Mrkev očistíme, nastrouháme na jemném struhadle smícháme s ostatními surovinami a vypracujeme těsto, které necháme asi…
více o Mrkvové hvězdičky se zázvorem