Kuře zbavíme kůže a vykostíme (kdo se s tím nechce dělat, může si koupit chlazené prsní a stehenní řízky). Maso nakrájíme na menší stejné kostičky, aby se nám při grilování dobře udělalo i vevnitř a dáme do mísy.
V druhé míse smícháme 2:1 kečup s olejem metličkou. Přidáme utřený česnek, šťávu z půlky citronu, bazalku, kterou trochu promneme mezi prsty, pepřové koření, cayenský a černý pepř dle toho, jak moc to chceme pikantní (tzn. průběžně ochutnávat), drcený kmín a koření na rožnění. Dobře promícháme a vylijeme na maso. Znovu dobře promícháme, aby se marináda dostala rovnoměrně na všechno maso a necháme v lednici marinovat nejlépe 2 dny.
Ráno před grilováním maso vyndáme a rozdělíme na 10 stejných hromádek. Anglickou slaninu rozkrájíme na tenčí plátky a ty pak na malé kostičky, aby moc nevyčuhovaly mezi masem. Z anglické si rovněž uděláme 10 stejných hromádek a pak už jen na střídačku napichujeme na špejle. Polijeme zbylou marinádou, která nám zůstane v míse a vrátíme zpět do lednice ještě trochu uležet.
Omáčka k masu: Ráno před grilováním smícháme jogurt a majonézu, přidáme utřený česnek a 1 koření a necháme několik hodin uležet. Pokud se nám to zdá málo výrazné, přisypeme ještě trochu z druhého balíčku koření.
Podáváme s čerstvým chlebem a nakrájenou zeleninou
Ze žampionů odstraníme třeně a do prázdných kloboučků dáme trochu pesta a kousek sýra.
Z uvedených ingrediencí umícháme…
více o Italské žampiony na gril
Oloupané brambory a vejce nastrouháme na hrubém struhadle, okurky na jemném, cibuli najemno nakrájíme, přidáme hořčici,…
více o Chlebíčky z mléčného baru
Tvaroh, vejce, mléko a rum vyšleháme. Potom přidáme mouku a prášek do pečiva. Lžící vykrajujeme menší kousky (nabydou)…
více o Rychlé tvarohové koblížky
1. Paprikám seřízneme vršky a vydlabeme je.
2. Cibuli, špekáčky a tvarůžky nakrájíme na kostičky, smícháme s hořčicí a…
více o Olomoucké plněné papriky
Do zapékací misky naskládat vrstvu brambor (polovina celkového množství). Osolíme, opepříme a okmínujeme. Jako další…
více o Zapečené brambory se smetanou