Srdíčka rozkrojíme podélně napůl a omyjeme. Nakrájíme si nadrobno oloupanou cibuli a česnek. Dáme srdíčka do vyšší pánve nebo kastrůlku. Zalijeme trochou vody, aby byla srdce sotva ponořená. Přidáme česnek, cibuli a vaříme. Osolíme a opepříme. Vaříme, dokud se voda téměř neodpaří. Stáhneme z plotny a vmícháme protlak tak, aby maso bylo rovnoměrně potřené. Přídáme máslo a vše začneme restovat. Když protlak ztmavne, máme hotovo. Ochutnáme a popřípadě dosolíme či dopepříme. Jako přílohu můžeme zvolit veku, rýži, brambory nebo hranolky. Toto jídlo je turecké a jmenuje se yurek.
Uvařený kapustový list pomažeme kremžskou hořčicí a poklademe plátkem šunky a plátkem sýra, na to dáme kousek rajčete a…
více o Smažené kapustové listy
Krajíčky chleba diagonálně nakrájíme na trojúhelníky. V hlubokém talíři rozkvedláme vejce se solí. Do druhého talíře…
více o Opečené toasty s mozzarellou
Plátky sýru rozložíme na plech, na kterém máme buď silikonovou podložku nebo pečící papír. Plátky se musí překrývat,…
více o Sýrová roláda pro labužníky
Zaděláme kvásek (já roztírám droždí na kašičku s cukrem a poté přidávám další suroviny), přidáme do mísy s moukou, solí…
více o Dalamánky z chlebové mouky
Z bílku ušleháme sníh a ten spojíme se všemi ingrediencemi. Z ořechového těsta tvoříme válečky, které pozvolna stočíme…
více o Ořechové rohlíčky (Pařížské)