Kuřecí srdíčka

3.25

hodnoceno: 4
Příprava: 60 minut
Porce: 2
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 1
      ks cibule
    • máslo zhruba 1/4
    • sůl
    • 3
      stroužek česnek
    • pepř mletý popřípadě chilli
    • 500
      g kuřecí játra
    • 1
      lžíce rajský protlak

Postup přípravy receptu

  • Srdíčka rozkrojíme podélně napůl a omyjeme. Nakrájíme si nadrobno oloupanou cibuli a česnek. Dáme srdíčka do vyšší pánve nebo kastrůlku. Zalijeme trochou vody, aby byla srdce sotva ponořená. Přidáme česnek, cibuli a vaříme. Osolíme a opepříme. Vaříme, dokud se voda téměř neodpaří. Stáhneme z plotny a vmícháme protlak tak, aby maso bylo rovnoměrně potřené. Přídáme máslo a vše začneme restovat. Když protlak ztmavne, máme hotovo. Ochutnáme a popřípadě dosolíme či dopepříme. Jako přílohu můžeme zvolit veku, rýži, brambory nebo hranolky. Toto jídlo je turecké a jmenuje se yurek.

Podobné recepty

Doporučujeme