Srdíčka rozkrojíme podélně napůl a omyjeme. Nakrájíme si nadrobno oloupanou cibuli a česnek. Dáme srdíčka do vyšší pánve nebo kastrůlku. Zalijeme trochou vody, aby byla srdce sotva ponořená. Přidáme česnek, cibuli a vaříme. Osolíme a opepříme. Vaříme, dokud se voda téměř neodpaří. Stáhneme z plotny a vmícháme protlak tak, aby maso bylo rovnoměrně potřené. Přídáme máslo a vše začneme restovat. Když protlak ztmavne, máme hotovo. Ochutnáme a popřípadě dosolíme či dopepříme. Jako přílohu můžeme zvolit veku, rýži, brambory nebo hranolky. Toto jídlo je turecké a jmenuje se yurek.
Na oleji zesklovatíme cibulku, přidáme žampiony, na kousky nakrájené krabí tyčinky, pórek, osolíme, opepříme, okořeníme…
více o Rizoto z krabích tyčinek
Přebrané, oprané a namočené fazole uvaříme doměkka (nerozvaříme) a necháme vychladnout. Scedíme je, v míse smícháme s…
více o Fazolový salát se slaninou
Směs pro bramborové knedlíky rozmícháme s vodou, vejci a moukou, osolíme podle chuti a necháme 5 minut nabobtnat. Potom…
více o Bramborové koblížky se salámem