Srdíčka rozkrojíme podélně napůl a omyjeme. Nakrájíme si nadrobno oloupanou cibuli a česnek. Dáme srdíčka do vyšší pánve nebo kastrůlku. Zalijeme trochou vody, aby byla srdce sotva ponořená. Přidáme česnek, cibuli a vaříme. Osolíme a opepříme. Vaříme, dokud se voda téměř neodpaří. Stáhneme z plotny a vmícháme protlak tak, aby maso bylo rovnoměrně potřené. Přídáme máslo a vše začneme restovat. Když protlak ztmavne, máme hotovo. Ochutnáme a popřípadě dosolíme či dopepříme. Jako přílohu můžeme zvolit veku, rýži, brambory nebo hranolky. Toto jídlo je turecké a jmenuje se yurek.
Na vále zpracujeme mouku s práškem do pečiva, cukrem, tukem a žloutkem. Podle potřeby přidáme mléko. Zpracujeme těsto a…
více o Křehoučké řezy s meruňkami
Nivu utřeme s máslem či se zbytky tavených sýrů z ledničky, vmícháme nadrobno nakrájenou cibuli a ostatní ingredience.…
více o Pomazánka z nivy s pivem
Misku vyložíme potravinovou fólií. Dětské sušenky nadrobíme a smícháme s troškou rozpuštěného másla. Tuto drobenku dáme…
více o Batolecí ovocný cheesecake
Do mletého masa dáme sůl, 1 celé vejce, asi 2 dcl mléka, pepř, popřípadě ještě jiné koření podle chuti, petrželku a…
více o Vepřové ragú z mletého masa
Koleno vaříme hodinu ve slané vodě s bobkovým listem a novým kořením. Po vyjmutí uděláme do kůže pár podélných zářezů…
více o Pečené koleno v pivní marinádě