Srdíčka rozkrojíme podélně napůl a omyjeme. Nakrájíme si nadrobno oloupanou cibuli a česnek. Dáme srdíčka do vyšší pánve nebo kastrůlku. Zalijeme trochou vody, aby byla srdce sotva ponořená. Přidáme česnek, cibuli a vaříme. Osolíme a opepříme. Vaříme, dokud se voda téměř neodpaří. Stáhneme z plotny a vmícháme protlak tak, aby maso bylo rovnoměrně potřené. Přídáme máslo a vše začneme restovat. Když protlak ztmavne, máme hotovo. Ochutnáme a popřípadě dosolíme či dopepříme. Jako přílohu můžeme zvolit veku, rýži, brambory nebo hranolky. Toto jídlo je turecké a jmenuje se yurek.
Zpracujeme těsto a dáme ho na 2 hodiny odpočinout do chladna. Pak ho rozválíme na plech vyložený papírem a vložíme do…
více o Jahodový koláč ze dvou těst
Z kvasnic, cukru, mléka necháme vzejít kvásek, a vypracujeme těsto. Necháme vykynout. Těsto rozdělíme na pět bochánků a…
více o Martiny – martinské rohlíky
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky a orestujeme na oleji. Přidáme na hrubo nastrouhané mrkve, pórek, nakrájená rajčata…
více o Kuřecí maso s hroznovým vínem
Cibuli si nakrájíme na kostičky, česnek na plátky a dáme zpěnit do hrnce. Přidáme na kostičky nakrájené kuřecí maso…
více o Kari rizoto s kuřecím masem