Na olivovém oleji zpěníme najemno nakrájenou cibuli, přidáme najemno nakrájený česnek, oloupaná rajčata, hřebíčky, osolíme a necháme dusit. Mezitím si najemno nasekáme velkou hrst natě petržele a přidáme ji k omáčce.
Sýry nakrájíme a rozložíme do zapékacích misek. Přidáme omáčku a doprostřed každé mističky dáme feferonku. Necháme zapéct v troubě na 170 °C cca 20 minut.
Mezitím si připravíme maso. Kuřecí prsa lehce naklepeme, pokapeme citronem, osolíme a opepříme. Na olivovém oleji maso zprudka opečeme, necháme pár minut odpočinout a podáváme se sýry.
Kuřecí maso nakrájíme na tenké plátky, osolíme, okořeníme a opečeme na pánvi. Pita chléb rozkrojíme, spodní díl potřeme…
více o Kuřecí steak v pita chlebu
Svíčkovou očistíme od přebytečných blan a tuku, nakrájíme na steaky. Pokud je maso řidší konzistence, tak steak svážeme…
více o Steak z hovězí svíčkové
Máslo, cukr a 5 žloutků utřeme, přidáme mletý mák, trošku citronové šťávy a nakonec ušlehaný sníh z bílků.
Nalijeme do…
více o Hildin vynikající makovec
Na rozpáleném tuku osmažíme cibuli. Přidáme na kostky pokrájené maso (hovězí, vepřové, drůbeží), které jsme osolili a…
více o Hovězí s hlívou na hořčici
Hovězí maso si omyjeme a nakrájíme na kostky - čtyři kostky po 100 g.
Nakrájíme si cibuli nadrobno a osmažíme na oleji…
více o Kari guláš s hovězím masem