Kuřecí stehna osolíme a opepříme, povrch potřeme rozpuštěným máslem a na každý položíme plátek anglické slaniny. Cibuli nakrájíme na tenká kolečka a osmahneme v rozehřátém oleji a másle. Přidáme připravená stehna, podlijeme trochou vývaru a vínem a pečeme pod pokličkou v troubě. Při pečení stále podléváme vývarem a vínem. Když je maso téměř měkké, sejmeme slaninu do šťávy a přidáme mouku utřenou s kouskem másla. Po dopečení stehna poléváme šťávou s cibulí a podáváme s rýží nebo vařenými bramborami.
Brambory omyjeme, oloupeme a nakrájíme nebo nastrouháme na tenké plátky. Pekáček vymastíme lžící másla a vložíme do něj…
více o Kuřecí stehna na bramborách
Stehna opepříme, potřeme solí, česnekem, oreganem a citrónovou šťávou. Poprášíme je moukou a na oleji rychle osmahneme.…
více o Kuřecí stehna se zeleninou
Cukr, žloutky a máslo utřeme do pěny a přidáme sníh z bílků, mouku, citronovou kůru nebo kakao. Dáme na plech s pečícím…
více o Citronové nebo kakaové cukroví
Opláchnuté díly masa protkneme slaninou a osolíme. Očištěnou zeleninu a cibuli nakrájíme na plátky, mírně osmahneme na…
více o Hospodská svíčková na smetaně