Brambory, cibuli, mrkev a jablko nakrájíme na plátky, dáme do mísy, zakapeme olejem. Přidáme česnek nasekaný nadrobno, grilovací koření, hořčici a promícháme. Maso osolíme, posypeme kari a grilovacím kořením. Plech vymastíme, dáme bramborovou směs a na to maso. Pokud nespěcháme, můžeme nechat tak hodinku odležet. Pečeme asi hodinu a před dopečením posypeme sýrem.
Brambory omyjeme, oloupeme a nakrájíme nebo nastrouháme na tenké plátky. Pekáček vymastíme lžící másla a vložíme do něj…
více o Kuřecí stehna na bramborách
Stehna opepříme, potřeme solí, česnekem, oreganem a citrónovou šťávou. Poprášíme je moukou a na oleji rychle osmahneme.…
více o Kuřecí stehna se zeleninou
Zelí dusíme zvolna s uzeným kolenem nebo nožičkami.V jiném kastrolu zpěníme na sádle cibuli, vložíme na ni na kostky…
více o Sedmihradské zelí (vrstvené)
Uvařené salko dáme do mísy, přidáme rozměklé máslo a rozmixujeme. Poté přisypeme sáček burizonů a promícháme. Z hmoty…
více o Burizonový chlebíček ze Salka