Kuřecí stehna omyjeme a osušíme. Rozehřejeme máslo, poté ho sejmeme z ohně a vmícháme sójovou omáčku, hořčici a estragon. Marinádou stehna ze všech stran potřeme a necháme ji asi 2 hodiny působit. Stehna poklademe kůží nahoru na rošt. Pečeme v předem vyhřáté troubě při 200 °C asi 35 minut. Asi 10 minut před koncem tepelné úpravy obalíme stehna v sezamu. Pečeme, dokud sezam nezezlátne. Stehna rozdělíme na talíře a podáváme. Chutnou přílohou jsou smažené hranolky a míchaný salát s jogurtovou zálivkou.
Brambory omyjeme, oloupeme a nakrájíme nebo nastrouháme na tenké plátky. Pekáček vymastíme lžící másla a vložíme do něj…
více o Kuřecí stehna na bramborách
Stehna opepříme, potřeme solí, česnekem, oreganem a citrónovou šťávou. Poprášíme je moukou a na oleji rychle osmahneme.…
více o Kuřecí stehna se zeleninou
Česnek prolisujeme do misky, přidáme hořčici, na jemno nastrouhaný eidam a majonézu. Vše dobře promícháme. Dochutíme…
více o Česneková pomazánka se sýrem
Luštěniny přes noc namočíme do vody a druhý den ve stejné vodě uvaříme s kroupami. Před dokončením přidáme nastrouhanou…
více o Bratříčkova polévka z Hané
Do mističky dáme asi 16 dkg hrubé mouky, uprostřed uděláme důlek, do kterého vyklepneme vejce, přidáme polévkovou lžíci…
více o Domácí nudle do polévky
Nastrouhaný sýr a brambory smícháme s vejcem a mlékem, přimícháme mouku s kypřidlem, vymícháme středně husté těstíčko,…
více o Bramborovo-sýrové lívance
1. V mělké nádobě smícháme dohromady med, sojovou omáčku, balsamikový ocet, zázvor, česnek s 1 lžící olivového oleje.…
více o Mahi-mahi v zázvorové glazuře