Stehýnka vložíme do zapékací mísy, pokapeme citrónem, zalijeme smetanou a kuřecím vývarem, přidáme na kousky nakrájený hermelín, posypeme petrželkou, přikryjeme a necháme zapékat cca 30–40 minut v troubě. Těsně před dopečením odkryjeme a necháme dojít.
Příloha: brambory a bílé suché víno (nejlépe k tomu chutná Tramín červený nebo Rulandské šedé).
Poznámka: Pokud má někdo radši slanější maso, může stehýnka před pečením jemně osolit, ale počítá se s tím, že vývar je slaný a sýr také.
Brambory omyjeme, oloupeme a nakrájíme nebo nastrouháme na tenké plátky. Pekáček vymastíme lžící másla a vložíme do něj…
více o Kuřecí stehna na bramborách
Stehna opepříme, potřeme solí, česnekem, oreganem a citrónovou šťávou. Poprášíme je moukou a na oleji rychle osmahneme.…
více o Kuřecí stehna se zeleninou
V hrnci rozehřejeme olej, vložíme na kolečka nakrájenou cibuli a zeleninu. Přidáme nové koření, pepř, bobkové listy a…
více o Králík na zakysané smetaně
nakrájet maso na nudličky.zprudka osmažit na troše oleje,na to na kolečka nakrájenou cibuli,osolit,podlít a dusit.
pak…
více o Vepřové nudličky na kari
Tento recept kdysi dávno objevila moje maminka v nějakém kuchařském časopise a uchytil se, můj partner již nechce jinou…
více o Rychle, zdravě a chutně losos