Stehýnka vložíme do zapékací mísy, pokapeme citrónem, zalijeme smetanou a kuřecím vývarem, přidáme na kousky nakrájený hermelín, posypeme petrželkou, přikryjeme a necháme zapékat cca 30–40 minut v troubě. Těsně před dopečením odkryjeme a necháme dojít.
Příloha: brambory a bílé suché víno (nejlépe k tomu chutná Tramín červený nebo Rulandské šedé).
Poznámka: Pokud má někdo radši slanější maso, může stehýnka před pečením jemně osolit, ale počítá se s tím, že vývar je slaný a sýr také.
Brambory omyjeme, oloupeme a nakrájíme nebo nastrouháme na tenké plátky. Pekáček vymastíme lžící másla a vložíme do něj…
více o Kuřecí stehna na bramborách
Stehna opepříme, potřeme solí, česnekem, oreganem a citrónovou šťávou. Poprášíme je moukou a na oleji rychle osmahneme.…
více o Kuřecí stehna se zeleninou
Rohlíky podélně rozpůlíme a půlky pomažeme hořčicí - nešidíme. Opepříme a poklademe kolečky cibule. Na spodní půlku…
více o Párky v rohlíku trochu jinak
Maso osolíme, prudce opečeme na rozehřátém tuku a vyndáme. Na tuku osmažíme na plátky (!) nakrájenou cibuli, zaprášíme…
více o Bratislavské plecko pro Aničku
1. Kuřecí maso nasekáme na drobné kousky a prudce opečeme na másle.
2. Dáme do pekáče a podlijeme bílým vínem, přidáme…
více o Kuře na víně M. Woodhamsové