Stehýnka vložíme do zapékací mísy, pokapeme citrónem, zalijeme smetanou a kuřecím vývarem, přidáme na kousky nakrájený hermelín, posypeme petrželkou, přikryjeme a necháme zapékat cca 30–40 minut v troubě. Těsně před dopečením odkryjeme a necháme dojít.
Příloha: brambory a bílé suché víno (nejlépe k tomu chutná Tramín červený nebo Rulandské šedé).
Poznámka: Pokud má někdo radši slanější maso, může stehýnka před pečením jemně osolit, ale počítá se s tím, že vývar je slaný a sýr také.
Brambory omyjeme, oloupeme a nakrájíme nebo nastrouháme na tenké plátky. Pekáček vymastíme lžící másla a vložíme do něj…
více o Kuřecí stehna na bramborách
Stehna opepříme, potřeme solí, česnekem, oreganem a citrónovou šťávou. Poprášíme je moukou a na oleji rychle osmahneme.…
více o Kuřecí stehna se zeleninou
Mouku, máslo, cukr, žloutky, kokos a ořechy (podle potřeby i s trochou mléka) smícháme dohromady a vypracujeme hladké…
více o Bobánky k čaji či kávičce
Hermelín plošně rozkrojíme a položíme do rozpáleného oleje řeznou plochou nahoru. Obložíme salámem, posypeme pokrájenou…
více o Hermelín s volským okem