Kuřecí stehna z Francie

2.83

hodnoceno: 6
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • petrželka
    • citron
    • 1
      hrnek drůbeží vývar nebo bujón rozmíchaný ve vodě
    • 1
      balení sladká smetana
    • 4
      ks kuřecí stehna
    • 1
      ks hermelín

Postup přípravy receptu

  • Stehýnka vložíme do zapékací mísy, pokapeme citrónem, zalijeme smetanou a kuřecím vývarem, přidáme na kousky nakrájený hermelín, posypeme petrželkou, přikryjeme a necháme zapékat cca 30–40 minut v troubě. Těsně před dopečením odkryjeme a necháme dojít.
  • Příloha: brambory a bílé suché víno (nejlépe k tomu chutná Tramín červený nebo Rulandské šedé).
  • Poznámka: Pokud má někdo radši slanější maso, může stehýnka před pečením jemně osolit, ale počítá se s tím, že vývar je slaný a sýr také.
Zařazení: Drůbeží

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: