Kuřecí v kokosovo-arašídové omáčce

3.47

hodnoceno: 17
Příprava: 30 minut
Porce: 3
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 3
      ks cibule
    • sůl
    • 2
      ks rajčata
    • 50
      ml voda
    • 0,5
      hrnek arašídy nesolené
    • 1
      lžička koriandr - mletý
    • 3
      ks kuřecí maso vykostěná stehna s kloubem
    • 1
      hrst koriandr sekaný
    • 200
      ml kokosové mléko
    • 1
      ks chilli papričky sušené
    • 1
      lžička ghí plná

Postup přípravy receptu

  • Na suché pánvi opečeme arašídy a sušenou chilli papričku dohněda, uvolní se krásná vůně. Potom oheň vypneme a na horkou pánev přidáme mletý koriandr, promícháme a zalijeme kokosovým mlékem. Dobře promícháme a necháme vychladnout. Vychladnutou směs rozmixujeme spolu s nakrájeným rajčetem a 50 ml vody na kaši.
  • Vo woku zahřejeme ghí a orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli tak, aby byla průsvitná.
  • Potom cibuli posuneme na kraj woku a přidáme kuřecí maso nakrájené na kousky. Když ho vložíme do pánve, nemícháme ho, necháme ho na silném ohni opéct asi 4 minuty z jedné strany. Potom maso obrátíme a opečeme bez míchání z druhé strany.
  • Přidáme sůl, nakrájené druhé rajče a garam masala, promícháme.
  • Přidáme arašídovou kaši, promícháme a na mírném ohni povaříme zakryté dalších 10 minut.
  • Hotové jídlo posypeme koriandrovou natí.
  • Objem hrnečku, který jsem použila jako odměrku, má 280 ml.
Zařazení: Maso Drůbeží

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: