Do vody (menší hrnec) vložíme páteř z kuřete, přidáme sůl, pepř, nové koření, česnek, celer, cibuli (vše vcelku) a necháme hodinu vařit. Vývar scedíme do druhého hrnce. Přidáme strouhanou mrkev, pórek a obrané maso z páteře. Necháme vařit 5 minut. Přidáme vlasové nudle a necháme dojít 1 minutu (v případě nadrobno nakrájených brambor vaříme 10 minut).
Z mouky, soli, oleje a tří vajec vypracujeme hladké těsto a necháme 30 minut odležet. Namočíme housku. Maso smísíme s…
více o Vývar s masovými taštičkami
Smíchat,nalít,přelít,upéct.
Důležité je mít doma všechny suroviny, pak už jde všechno samo. V jedné míse si nejlépe…
více o Dvoubarevná tvarohová buchta
Nejdříve připravíme palačinky, které naplníme ochuceným špenátem, zabalíme je a přehneme napůl. Poté je naskládáme do…
více o Zapečené palačinky se sýrem
Uvařené salko dáme do mísy, přidáme rozměklé máslo a rozmixujeme. Poté přisypeme sáček burizonů a promícháme. Z hmoty…
více o Burizonový chlebíček ze Salka