Do vody (menší hrnec) vložíme páteř z kuřete, přidáme sůl, pepř, nové koření, česnek, celer, cibuli (vše vcelku) a necháme hodinu vařit. Vývar scedíme do druhého hrnce. Přidáme strouhanou mrkev, pórek a obrané maso z páteře. Necháme vařit 5 minut. Přidáme vlasové nudle a necháme dojít 1 minutu (v případě nadrobno nakrájených brambor vaříme 10 minut).
Z mouky, soli, oleje a tří vajec vypracujeme hladké těsto a necháme 30 minut odležet. Namočíme housku. Maso smísíme s…
více o Vývar s masovými taštičkami
Z koření připravíme marinádu, kuřecí maso nakrájíme na malé kousky, přidáme marinádu a necháme chvilku odležet.
Na…
více o Kuřecí maso s pórkem na kari
Nastrouhaný sýr a brambory smícháme s vejcem a mlékem, přimícháme mouku s kypřidlem, vymícháme středně husté těstíčko,…
více o Bramborovo-sýrové lívance