Do vody (menší hrnec) vložíme páteř z kuřete, přidáme sůl, pepř, nové koření, česnek, celer, cibuli (vše vcelku) a necháme hodinu vařit. Vývar scedíme do druhého hrnce. Přidáme strouhanou mrkev, pórek a obrané maso z páteře. Necháme vařit 5 minut. Přidáme vlasové nudle a necháme dojít 1 minutu (v případě nadrobno nakrájených brambor vaříme 10 minut).
Z mouky, soli, oleje a tří vajec vypracujeme hladké těsto a necháme 30 minut odležet. Namočíme housku. Maso smísíme s…
více o Vývar s masovými taštičkami
Těsto: vše uválíme dohromady a třetinu těsta dáme ztuhnout do ledničky, zbylé těsto rozprostřeme na vymaštěný plech.
…
více o Postrouhané tvarohové řezy
Pokud pečete občas kuře jen tak se slaninkou a cibulí, vždy něco zbyde. Tyto zbytky obereme a vložíme zpět do pekáčku…
více o Bramboláda se zbytky kuřete
Očištěné a nakrájené žampiony podusíme na másle, osolíme, okořeníme a zalijeme vroucí vodou z konvice. Přidáme kostky…
více o Krémová žampionová polévka